Forum Forum hobbystyczne Stronghold Net Strona Główna
Forum hobbystyczne Stronghold Net
Odpowiedz do tematu
Dawid14


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 13
Skąd: olsztyn
Odpowiedz z cytatem
Bład w planszy ekonomicznej gdzie trzeba kolesiowi przesłać jedzenie
z tego co kojarze to jest to 5 albo 6 plansza
do tego jak zabije kolesia to czasem zostaje na planszy i jednostki kompótera są silniejsze a łucznicy dalej walą Sad
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Guntol


Dołączył: 26 Lip 2006
Posty: 83
Skąd: z LeĹźajska
Odpowiedz z cytatem
a mnie najbardziej boli to że nie zotało dopracowane system ustawiania łuczników i innych wojsk na wieżach oblężniczych to był dobry pomysł tylko na filmach i zdjęciach niestety działa ta opcja.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Janek


Dołączył: 19 Gru 2005
Posty: 48
Odpowiedz z cytatem
Mnie się zdażyło że moi łucznicy strzelali do wrogów ze środka siedziby. Uważam że przenikające się jednostki to znak niedopracowania gry(i to sporego).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maciooj


Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 16
Odpowiedz z cytatem
Królu Maciusiu, powiedziałeś że palące się strzały nie lecą? Trzeba ręcznie ustawić "tor lotu strzał" przed włączeniem gry.

Posty bez alta to straszny syf Razz....... Panzer....
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Ivor94


Dołączył: 09 Gru 2006
Posty: 552
Skąd: Katowice
Odpowiedz z cytatem
Mnie denerwuje, że katapulta ma mniejszy zasięg od łuczników. Gdy oblegałem zamek miałem katapultę i chciałem nią podjechać bliżej muru i go rozwalić... I CO?! I już po katapulcie bo łucznicy mi ją rozwalili. A przecież katapulta powinna mieć większy zasięg niż łucznik. Jeszcze nie podoba mi się to, że wrogie jednostki strzelające mogą strzelać w moje jednostki które są w środku wieży. Niedopracowali też tego, że żołnierze mogą przechodzić przez siebie, zamiast się omijać. To chyba wszystko.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
palladyn65


Dołączył: 22 Sie 2007
Posty: 1
Skąd: Katowice
Odpowiedz z cytatem
Ja raz podjechałem katapultami do wrogiego zamku, zniszczyłem wieże a wróg na nią wszedł łucznikami a oni sobie stali w powietrzu i sTRZELALI.. Wieży nie było a łucznicy w powietrzu nie_dało sie ich zabić.

Hmm... Poznaniak na Śląsku ?? To niemożliwe Razz. Panzer.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
King Michael


Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 22
Skąd: KrakĂłw
Odpowiedz z cytatem
Moim zdaniem żołnierze nie powinni burzyć budynków chyba, że rzucaliby płonącymi pochodniami lub tym podobne.
Pojedynki rycerzy są naprawde kiepskie.
Łucznicy prawie zawsze trafiają. Tak samo jak balisty.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Kita


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 123
Skąd: Z wykopalisk
Odpowiedz z cytatem
Na wierzy łucznicy mają większy zasięg, pewnie dlatego tak sie żalisz....

Michael-u to nie jest seria Total War albo AoE 3, a co do pojedynków rycerzy, to są i tak lepsze niż w Crusader i Stronghold 1 ;]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
magnatel


Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 218
Skąd: WolanĂłw
Odpowiedz z cytatem
Jak kiedyś grałem w twierdze 2 i gościu mnie atakował to przeszedł przez mUr i zabił mi lorda.

MĂłr- no comment. Panzer.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy już gdzieś była poruszana ta kwestia.

Mnie przykładowo irytuje gryzienie się S2 z neostradą. U mnie za cho... robę nie da się uruchomić S2 przy podłączonym necie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
William


Dołączył: 25 Gru 2007
Posty: 217
Odpowiedz z cytatem
W S:C mozna rozkazywac sojusznikom zeby atakowali wrogra itp a w S 2 sie nie da :kwasny:
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
napster3


Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 1
Skąd: Biłgoraj
Odpowiedz z cytatem
magnatel napisał:
Jak kiedyś grałem w twierdze 2 i gościu mnie atakował to przeszedł przez mUr i zabił mi lorda.

MĂłr- no comment. Panzer.


O lol ale się uśmiałem

[/OT]

Największy błąd: na 1 metrze kwadratowym może stać nieskończona ilość jednostek. Np. na wieżach łucznicy stoją jeden na drugim. Żal dupę ściska jak się widzi coś takiego
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
William


Dołączył: 25 Gru 2007
Posty: 217
Odpowiedz z cytatem
napster3 napisał:
magnatel napisał:
Jak kiedyś grałem w twierdze 2 i gościu mnie atakował to przeszedł przez mUr i zabił mi lorda.

MĂłr- no comment. Panzer.


O lol ale się uśmiałem

[/OT]

Największy błąd: na 1 metrze kwadratowym może stać nieskończona ilość jednostek. Np. na wieżach łucznicy stoją jeden na drugim. Żal dupę ściska jak się widzi coś takiego

Baaa, zależy jaką masz wersje ja mam deluxe (1.3.1) i u mnie tak nie stoją tylko oddzielnie.
Największy błąd to właśnie łucznicy mają większy zasięg od katapult. Atakowałem Edwina w 6 misji kampani(wojennej) tyloma katapultami że już myślałem ze rozwalili mury. Patrze a tu ledwo co się udało zniszczyć ponieważ kusznicy i łucznicy wybili moje katapulty.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Barrystone


Dołączył: 19 Gru 2007
Posty: 118
Skąd: Allenstein czy coś w tym stylu...
Odpowiedz z cytatem
Ja za to mam problem ze śmieciami. Gram w trybie swobodnego budowania, spoko, spoko, nadal spoko, a tu patrzę w prawy górny róg - populacja zaczęła mi spadać. Okazało się, że to przez odpadki. Zbudowałem kilka(naście) dołów na odpadki. Po kilku(nastu) minutach populacja znowu spadła, oczywiście znowu przez odpadki. Zbudowałem jeszcze więcej dołów i d*pa, nie pomogło.
Postanowiłem zaobserwować pracę śmieciarzy. Przed moimi oczami pojawił się kolejny stos gó*na. Czekam, aż ktoś podejdzie... czekam... ... i nic. Postawiłem dół TUŻ obok śmieci, a pracownik... Nie dość, że stał bezczynnie, to jeszcze kiedy na niego kliknąłem, to mi zarzucił tekstem: "Wszystkie odpadki zostały usunięte, Panie" czy jakoś tak.

Czyżbym musiał zainstalować najnowszego patcha? (Mam wersję 1.3.1.)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Pandzior


Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1088
Odpowiedz z cytatem
Zawsze się gra na najnowszej versii . Nie mam SH:2 ale na pewno tak . A jeśli to by nie pomogło to n/c FFS .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIMMSN Messenger
Błędy w Stronghold 2
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 2 z 3  

  
  
 Odpowiedz do tematu