Forum Forum hobbystyczne Stronghold Net Strona Główna
Forum hobbystyczne Stronghold Net
Odpowiedz do tematu
Błędy w Stronghold 2
Król Maciuś I


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 989
Skąd: Z Konstantynopola, stolicy Cesarstwa
Odpowiedz z cytatem
Wymieniajcie tu główne błędy, jakie zauważyliście w Sh 2 deluxe. Może potem ktoś to wszystko podsumuje i wyśle do Firefly Studios, a oni nam zrobią porządnego patcha. No więc tak:

Po pierwsze, żołnierze i wieśniacy nie powinni przenikać przez siebie. Kolesie z FS powinni jakoś dopasować ich do siebie, żeby się mijali. Po drugie, dodałbym możliwość stawiania mangonel i balist nie tylko na basztach, ale i na odpowiednio grubych murach i dużych bramach. Po trzecie, fosę powinno się kopać ręcznie. Po czwarte, płonące strzały powinny być płonące, bo na razie wyglądają jak zwykłe strzały. Po piąte, komputer powinien być inteligentniejszy (miałem sytuację, że wróg oblegał mój zamek, a ja zrobiłem własnym trebuszem wyłom w murze po 2-giej stronie zamku, a on lazł, lazł, lazł przez cały zamek, a gdy dotarł do wyłomu, zostało mu 20 ludzi z 300).

No, to wszystko, co przychodzi mi do głowy, dopisujcie swoje pomysły.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fokus


Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 148
Odpowiedz z cytatem
Z kim grałeś że cie 300 żołnierzami atakował?Razz Mnie zazwyczaj atakuje jedna katapulta i 4 ludzi Shocked Evil or Very Mad
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Król Maciuś I


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 989
Skąd: Z Konstantynopola, stolicy Cesarstwa
Odpowiedz z cytatem
To był tryb oblężenie. Nie pamiętam, jaki zamek. Sprawdzę i jutro powiem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Cytat:
dodałbym możliwość stawiania mangonel i balist nie tylko na basztach, ale i na odpowiednio grubych murach i dużych bramach.


Wiesz co ci powiem? To by było zbyt duże ułatwienie więc nie przesadzaj. Co do płonących strzał... a grasz na maxymalnych ustawieniach graficznych?

EDIT: Z tym forum jest coś nie tak... nie można przewijać. Nie ma ani paska po prawej ani nie można kółkiem myszki Confused
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
A jaka masz przeglądarke bo w operze można pasek wyłączyći może właśnie tak jest u ciebie Wink
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Mam Explorera z Avant Browserem. Dzisiaj już wszystko działa Wink

[/OT]

Odkryłem kolejnego buga w S2.

Mianowicie w trybie Szlak Chwały.

Po oblężeniu zamku Haut-Koenigsburg na mapce pokazane jest, że następnym celem jest zamek Fougeres. Niestety po odpaleniu tego oblężenia odpala się mapa zamku Haut-Koenigsburg z kilkoma różnicami. Nie ma na mapie żadnych wojsk, z zamku stoją same mury bez wieżyczek czy siedziby a ranga gracza to Freeman czy jakoś podobnie. Próbowałem odpalić ponownie misję lecz ciągle to samo.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Graff


Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 514
Skąd: Poznań
Odpowiedz z cytatem
Z pierwszej wersji gry będzie dużo , bardzo duużooo :
1.Przechodzenie jednostek przez mury. (miąłem sytuacje , że schowałem sie przed wilkami za mury i zamknąłem brame.Wilki przeszły przez mur i zabiły pare "szanowanych jednostek społecznych" (czyt. roboli) .
2.Nachodzenie na siebie jednostek
3.AI PRZECIWNIKÓW
4.Zamki budowane prze Ai sa bardzo kiepskie w porĂłwnaniu z tymi z S:C .

I bardzo dużo pomniejszych bugów których nie chce mi sie wymieniać.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Kacper


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 873
Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Przechodzenie jednostek przez mury

Nawet przez ściany! Rycerze wroga normalnie zabijali mi włóczników przez ścianę boczną saskiego dworu, a weszli nie przez bramę, ale ścianę za nią (brama zawsze jest otwarta) Mad
Wojtek ma screena, moĹźe da Wink
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
toones


Dołączył: 22 Kwi 2006
Posty: 405
Skąd: N = 50°12'53'' E = 19°09'35,3'' || Mysłowice
Odpowiedz z cytatem
A MI wogóle Stronghold 2 sie tnie... jakiś taki denny jest...

Moje parametry:

Procesor 1.6
512 DDR
GeForce 5200 128
Karta dźwiękowa zintegrowana...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Król Maciuś I


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 989
Skąd: Z Konstantynopola, stolicy Cesarstwa
Odpowiedz z cytatem
Cytat:
1.Przechodzenie jednostek przez mury. (miąłem sytuacje , że schowałem sie przed wilkami za mury i zamknąłem brame.Wilki przeszły przez mur i zabiły pare "szanowanych jednostek społecznych" (czyt. roboli) .

Nie wiem, mi w SH2 nigdy nie przeszli.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
toones


Dołączył: 22 Kwi 2006
Posty: 405
Skąd: N = 50°12'53'' E = 19°09'35,3'' || Mysłowice
Odpowiedz z cytatem
a z skąd ściągnąć cracka do patcha 1.3.1?? Gra mi sie nie chce wlączyć jak zainstalowałem wiec myśle że to musi być CRACK. Co o Tym myślicie???
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Przemo.ziom


Dołączył: 09 Lut 2006
Posty: 223
Odpowiedz z cytatem
toones po co piszesz 2 tematach to samo ? Neutral
a tak wogole to ci sie moze ciac bo masz bardzo slaba karte graficzna. A jakiego masz proca ? Czy celeron , athlon itp. ?

PS Ja wlasnie ide do kumpla po SH2 Smile
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
toones


Dołączył: 22 Kwi 2006
Posty: 405
Skąd: N = 50°12'53'' E = 19°09'35,3'' || Mysłowice
Odpowiedz z cytatem
No wiec mam Athlona 2600 + )1,6 GHz) 512 DDR i NVidia GeForce 5200
Ja ściągnołem prze e-mule SH2. Pisałem 2 razy ten post w 2 różnych postach aby szybciej uzyskać odpowiedz. W kazdym razie pzepraszam i dziekuje. Zobacz sobie jeszcze temat: Spolszczenie i nie tylko. Ale powiem ze jak sobie zainstalowalem win XP Professional to juz sie tak nie tnie. jest nawet OK
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mi się SH2 nie tnie chodzi ładnie (Athlon 2500+ 768DDR Ram radeon 9600 atlantis 256mb)
ps
u mnie rycerze nawet walczą przez cienki mur!!!
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
Mnie denerwuje to że strzały przelatują przez blanki jakby ich nie było!Może troche ułatwia atak i utrudnia obrone ale to strasznie głupie!W TW1 i Krzyżowcu blanki zatrzymywały strzały.Albo że wróg może strzelać do moich żołnierzy,którzy schowali się w środku wieży.
Błędy w Stronghold 2
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 1 z 3  

  
  
 Odpowiedz do tematu