Forum Forum hobbystyczne Stronghold Net Strona Główna
Forum hobbystyczne Stronghold Net
Odpowiedz do tematu
Wasze pytania...
Król Maciuś I


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 989
Skąd: Z Konstantynopola, stolicy Cesarstwa
Odpowiedz z cytatem
To jest temat, w którym możecie zgłaszać swe problemy z SH 2. Może ktoś pomoże.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Meredith


Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 2
Skąd: sprzed komputera :D
Odpowiedz z cytatem
Witam.
Mam problem ze Stronghold 2. Gdy zainstaluje gre, dojdzie do 100% i przechodzi do okienka końcowego. Naciskam Finish i komp sie zawiesi. Wogole sie nie przegra plik Stronghold2.exe, gdy kopiuje go z plyty to przy uruchamianiu pisze ze chce plyty, a gdy probuje spatchowac na v1.1 to pisze ze instalacja nie zostala ukonczona i nic. Mam nadzieje ze ktos wie co z tym zrobic.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Mateusz(Bordinio)


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 771
Skąd: z Bordeaux
Odpowiedz z cytatem
Ehh głupia sprawa,niestety Ci nie pomogę bo nie umiem.
JA mam takie głupie coś,że autorun z SH2 nie zaskakuje to zanczy,że błąd wystąpia i jest nie wysyłaj itd.Instalacje musiałem przeprowadzić ręcznie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Juliusz Cezar


Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 162
Skąd: Z Polski
Odpowiedz z cytatem
Jak zaczynam kampanie wojenną to mi się robi biały ekran i gra się wyłącza i to samo w kampani ekonomicznej gdo mamy odbudować zamek.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Wojtek


Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 23
Skąd: Poznań
Odpowiedz z cytatem
Mateusz

Miałem ten sam problem i tak jak Ty z niego wyszedłem.

Czy ktoś wie jak uruchomić (czytuje z opakowania Stronga 2) "Nowy tryb gry umożliwia udział w wyprawie krzyżowej"?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Mistrz


Dołączył: 14 Sty 2006
Posty: 192
Skąd: ŁódÄ˝
Odpowiedz z cytatem
Mateusz(Bordinio) napisał:
Ehh głupia sprawa,niestety Ci nie pomogę bo nie umiem.
JA mam takie głupie coś,że autorun z SH2 nie zaskakuje to zanczy,że błąd wystąpia i jest nie wysyłaj itd.Instalacje musiałem przeprowadzić ręcznie.

U mnie tak samo ale masz orginał czy pirata??
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
nikt mi niezburzyl bo mam tak odrazu jak wloncze
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Mam problem. Instaluję stronghold 2 Deluxe i po angielsku działa... doinstalowałem path ze spolszczeniem całkowitym (dzwięki i napisy) z płytki od Cenegi no i kicha. Wyskakuje komunikat, że nie znalezono d3dx9_27.dll Confused

Jak sobie pomyślę, że znowu mam czekać aż mi się zainstaluje ponownie to mnie szlag trafia bo instalacja trwa dość długo Confused

Autorun się wywala a przy zainstalowaniu angielskiego patha 1.3.1 też nie działa tyle, że nie wyskakuje żaden komunikat. Po prostu S2 nie reaguje :kwasny:

Jeszcze spróbuję 1.3.1 tylko z napisami po polsku ale wątpię :kwasny:
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Król Maciuś I


Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 989
Skąd: Z Konstantynopola, stolicy Cesarstwa
Odpowiedz z cytatem
Wojtek napisał:

Czy ktoś wie jak uruchomić (czytuje z opakowania Stronga 2) "Nowy tryb gry umożliwia udział w wyprawie krzyżowej"?

To może być ten ciąg twierdz, które się po kolei zdobywa lub ich broni. Innych pomysłów nie mam. A nawet jak nie, to mogę taką kampanię wam zrobić w edytorze Smile Smile .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Zainstalowałem wersję z napisami... i nic. Tak samo jak 1.3.1 angielskie... gra nie reaguje. Zwyczajnie nie ma żadnego komunikatu ale gra się nie uruchamiać... ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Jakiś przydatny link może? Bo ja już nie wiem Sad
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
Najpierw trzeba spatrzować na 1.3.1 po angielsku a potem na to patrz z polskimi napisami i dzwiękami. Napisz dokładniej z czym masz problem bo troche pomieszałeś.
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Hmmm... tak nie próbowałem Razz

Chodziło mi o to że:

Bez patha strongold działa.

Instaluję angielski path 1.3.1 i klikam na uruchom. Wciskając Ctrl + Alt + Delete wchodzę w procesy i wyświetla mi tam Stronghold2.exe ale gra nie odpala.

Instaluję path tylko z napisami (patrz wyżej)

Instaluję sam path polski -> wyskakuje błąd, że nie znaleziono pliku d3dx9_27.dll albo podobnie... ale nie próbowałem tak jak ty mówisz. Zaraz sprawdzę bo może faktycznie tak trzeba... Razz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
YOkkER


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 36
Odpowiedz z cytatem
Cytat:
Po włożeniu płyty z grą do napędu pojawia się informacja o błędzie. Z tego powodu nie można zainstalować gry.
Prosze kliknąć na ikonę Mój Komputer a następnie proszę kliknąć prawym przyciskiem myszki na ikonie napędu DVD i wybrać pozycje OTWÓRZ.

Teraz należy wejść do katalogu Disk1 zlokalizowanego na płycie DVD z grą i uruchomić plik setup.exe - tym samym uruchomi się instalacja gry.

Po zainstalowaniu gry i włożeniu do napędu dysku z patchami polonizującymi proszę zacząć patchowanie od zainstalowania patcha v1.3.1 do wersji angielskiej, a dopiero wtedy zainstalować jeden z dwu patchy polonizacyjnych.


takie cos znalazlem na stronie cenega
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Czes


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 539
Skąd: Z Mediolanu
Odpowiedz z cytatem
Ok, mi już działa Wink
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Guest
Gość

Odpowiedz z cytatem
To ze złego źródła ściągnołeś. Powinieneś ściągnąć ze sklepowej półki wtedy wszystko bedzie gralo.
Wasze pytania...
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 1 z 5  

  
  
 Odpowiedz do tematu