Forum Forum hobbystyczne Stronghold Net Strona Główna
Forum hobbystyczne Stronghold Net
Odpowiedz do tematu
JAK MASZ PROBLEM Z ODPALENIEM!!!
Kita


Dołączył: 13 Maj 2007
Posty: 123
Skąd: Z wykopalisk
Odpowiedz z cytatem
Pozwoliłem sobie założyć nowy temat dla tych, którzy mają problemy z odpaleniem gry. Dobrym pomysłem będzie przyklejenie go, by nikt nie dostawał już głupich pytań. Niestety wiem że to lekkie naruszenie regulaminu, ale na obronę pozostaje mi fakt że w tym temacie, są problemy również z oryginałami Smile Pozdrawiam, a zainteresowanych zapraszam tutaj:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/lofiversion/index.php/t41935.html

Przed zadaniem jakichkolwiek pytań upewnij się czy masz zainstalowany najnowszy directx oraz sterowniki
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Game.dat - Nie Można Znaleźć składnika
Dymek787


Dołączył: 05 Lip 2007
Posty: 3
Odpowiedz z cytatem
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_27dll. Ponownie zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem . Płytę mam oryginalną (dziś kupiona Very Happy). Instaluję jeszcze raz aplikacje i nic nie pomaga. Myślę że to przez wielokrotne resetowanie komputera. Pomóżcie naprawić ten problem Proszę...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Re: Game.dat - Nie Można Znaleźć składnika
Bayern


Dołączył: 25 Lip 2007
Posty: 1
Odpowiedz z cytatem
Dymek787 napisał:
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_27dll. Ponownie zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem . Płytę mam oryginalną (dziś kupiona Very Happy). Instaluję jeszcze raz aplikacje i nic nie pomaga. Myślę że to przez wielokrotne resetowanie komputera. Pomóżcie naprawić ten problem Proszę...


Cześć! Właśnie zakupiłem oryginalną Twierdzę 2 Delux i mam ten sam problem. Co robić?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Don Mikołaj


Dołączył: 28 Lip 2007
Posty: 8
Odpowiedz z cytatem
Ja mam ten sam problem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Cichy


Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 35
Odpowiedz z cytatem
Ale macie też problem. Pobieracie to i wsadzacie do katalogu z grą. http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_27
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Dawid14


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 13
Skąd: olsztyn
Odpowiedz z cytatem
Gra nie chce się uruchomić pod windows Vista x64 pomocy da sie coś na to zaradzić próbowałem z trybem zgodności na xp z sp2 ale nie działa
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
a jakiego masz kompa??
Zoolander


Dołączył: 16 Sie 2007
Posty: 28
Skąd: Polska
Odpowiedz z cytatem
jakiego masz kompa bo vista zżera dużo pamięci i procka i może ci nie pójdzie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Dawid14


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 13
Skąd: olsztyn
Odpowiedz z cytatem
prosecor amd athlon 64 4600+ 2.40 Ghz
Ram 2046
grafika geforce 7900 gs

gra odpala mi sie tylko w menadzeże zadań w zakładce procesy gre mam zpatchowaną do 1.3.1 z spolsczeniem pełnym
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Zoolander


Dołączył: 16 Sie 2007
Posty: 28
Skąd: Polska
Odpowiedz z cytatem
Na pewno przez to że niektóre gry nie działają na Viście i twierdza 2 właśnie do nich należy, ale nie wiem na 100%. Może niedługo odezwą się ludzie bardziej doświadczeni.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Dawid14


Dołączył: 30 Maj 2006
Posty: 13
Skąd: olsztyn
Odpowiedz z cytatem
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Siwy


Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 944
Skąd: NowogrĂłd Bobrzański (lubskie)
Odpowiedz z cytatem
Do Dymka787, Don Mikołaja i Bayerna : też miałem chyba ten problem...Macie zainstalowanego direxa 9.0 c ? ja nie miałem teraz mam i chodzi u mnie bynajmniej ... Wink Jak nie pójdzie to mam dziwnego kompa, albo nie ten problem miałem ...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
cris


Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 11
Odpowiedz z cytatem
siema.. niedawno zainstalowalem strongholda 2 i jak sie wlaczal to wyskoczylo ustawienia grafiki i dalem zeby nie pokazywalo w przyszlosci a teraz chcialbym zmienic grafe bo na wysokiej strasznie mi sie wiesza :kwasny: :kwasny: :kwasny: prosze o pomoc.. z gory dziekuje Cool
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Siwy


Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 944
Skąd: NowogrĂłd Bobrzański (lubskie)
Odpowiedz z cytatem
Albo sie nie ma Laughing. Wchodzisz w start -> firefly studios -> stronghold 2 -> konfiguracja Smile Mam nadzieję, że pomogłem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
cris


Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 11
Odpowiedz z cytatem
ale ja w starcie wogole nie ma strongholda :kwasny: ani pliku firefly studios
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
lagwa


Dołączył: 16 Mar 2007
Posty: 365
Odpowiedz z cytatem
Sprawdź w folderze z grą
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JAK MASZ PROBLEM Z ODPALENIEM!!!
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 1 z 2  

  
  
 Odpowiedz do tematu