Forum Forum hobbystyczne Stronghold Net Strona Główna
Forum hobbystyczne Stronghold Net
Odpowiedz do tematu
MIk09


Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 14
Odpowiedz z cytatem
Malcolm mnie się muzyka podoba.Mogli by zrobić grafę 2D a i więcej rodzajów jednostek.

Pozatym przyadło by się kilka nowych misji itp., itd.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Pandzior


Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1088
Odpowiedz z cytatem
Kroniki napisał:
No to tak. Ja chciałbym, żeby stworzyli taki silnik graficzny, który odpowiadał by i fanom 3D, jak i 2D-maniakom. Jednostki, aby były podzielone na 5 nacji np. Jak jesteś arabem to możesz arabskie wojska tylko, krzyżowcem, krzyżackie, Turkiem, tureckie, itd. mogło by być nawet z 10 takich nacji wliczając w to także Afrykę, Amerykę, Azję, Europę, Bieguny-Eskimosi.


Chcesz ze Stronga zrobić AoE ? Razz

Czego bym chciał ?

- Bardziej realistycznej rozgrywki .
- Grafikę 2D na wysokim poziomie .
- Nie przesadzajmy z tymi misjami ... Ze 75 powinno wystarczyć .
- Większy limit = Większe wymagania . Taki jaki by wystarczył do normalnych rozgrywek .
- Pewnie znowu by coś schrzanili z muzą więc albo dadzą typu SH albo w ogóle .
- Więcej możliwości typu formacje i podizały wojsk .
- Trudniejszych przeciwnikĂłw .

Też sądzę , że zamiast pracować nad nową grą powinni dokończyć swoje dzieła . Biorą się za coś nowego , a starego nie ukończą .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIMMSN Messenger
Drangir


Dołączył: 03 Cze 2008
Posty: 261
Odpowiedz z cytatem
Eer... przecinać? Te nowe gry to Emo są no :kwasny: albo iluzjoniści jacyś...

Za przysłowiowe 3 lata komputery spokojnie wytrzymają grafikę na miarę ... hmm... dobrą grafikę ^^ z dużą ilością obiektów... a ze starą (grafiką) na Naprawdę Nowoczesnym Komputerze SCE nie szarpnie. A od trójki co bym chciał? Patcha do jedynki zwiększającą rozdzielczość ^^ Grafikę można by poprawić, ale SH2 pokazał że 3D serii za dobrze nie zrobiła... ale ulepszone 2D z Klasycznych? anti-aliasing, wspomniana rozdzielczość, nieco bardziej szczegółowe obiekty i byłby miód nie gra(fika)! Ech, tera wynika że jestem jednym z tych ludzi co gry pod względem grafiki oceniają ;| Z innych rzeczy:
Żeby fabuła kampania była raczej w stronę SH1-naiwna, liniowa do bólu, ale jakoś tak fajna Razz
Nacje by się przydały ale eskimosi i indianie to przesada, dobrze by było coby jedna nacja miała ograniczony wybór jednostek.
I Edytor z cudownymi bugami, robaczkami naszymi kochanymi Wink na miarę oczywiście SH1, SHC Smile

Dobranoc

___
edit: i wojskowość "papier nożyce kamień": pikinierzy i włócznicy młócą konnicę i są wybebeszani przez łuczników... etc.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
matteo93


Dołączył: 15 Wrz 2007
Posty: 18
Odpowiedz z cytatem
A ja bym przede wszystkim chciał takie coś, że np. jak w SH 2 daje się płonące bale na mury to to kosztuje 200 złota, a fajnie by było gdyby "kosztowało" np. 100 drewna i 5 smoły - czyli realistyczność
Jeszcze bym dodał więcej jednostek, budynków, Palisada (drewniany mur) był wytrzymalszy,żeby budynki nie budowały się od razu tylko budowniczowie idą go budować. Mnie się bardzo spodobał pomysł ze złodziejami,dołem na odpady i jastrzębiem bo dodają dużo realizmu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Crux


Dołączył: 18 Gru 2005
Posty: 1536
Skąd: Radom (51°24' N 21°10' E)
Odpowiedz z cytatem
A ja jakiegoś ciekawego etapu historycznego. Np. najazdy Mongołów albo wojna dwóch róż. To by było naprawdę ciekawe. O 2D nawet nie proszę, bo i tak w trójwymiarze walną ;P
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Lord Marori


Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 626
Skąd: z Racka ;-))
Odpowiedz z cytatem
Ja bym prosił o granaty dymne... Tak poważnie no to jakoś realistycznie by było Wink. Bardzo bym chciał aby był fajny tryb rozrywek przez Multiplayer ;D.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIMMSN Messenger
Przemas lr


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 681
Skąd: 19°24'E 53°04'N
Odpowiedz z cytatem
No co Ty granaty dymne? Razz Wtedy to zamiast Stronghold 3 byśmy mieli Commandos: Strike Force Stronghold (dodatek Laughing )
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Soanvig


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 147
Skąd: z Twierdzy :P
Odpowiedz z cytatem
Chciałbym żeby nie było takich motywów jak w SH2 gdzie produkowało świeczki... i jeszcze jakiś ciekawych rzeczy technologicznych... Granaty dymne to przesada ale jakieś rzeczy z Alchemikami i żeby robili fosfor (biały no nie czerwony chyba Very Happy) z chlorkiem i była prymitywna zapora dymna przez co przeciwnik cie nie widzi. Ale twoje jednostki też by obrywały bo p biały jest żrący. Dlatego takie prymitywne prawda?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Kokoju


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 476
Skąd: nie wiem :P
Odpowiedz z cytatem
Możemy wybrać kolor, jakim będziemy grali w jakiejś kampanii (np. dadzą 2 kampanie. W jednej zawsze gramy kolorem niebieskim, w jednej czerwonym). Więcej kolorów, i znaki na zbrojach (np. gracz czerwony ma lwa, i jego zbrojni maja tarcze ze znakiem lwa itp.). Wybór lordów (twarze własne, chodzi o zbroje). Mury z drewnianą osłoną (takie coś jak np. zamek przystani w heroes V), statki, więcej narzędzi tortur Smile
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Siwy


Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 944
Skąd: NowogrĂłd Bobrzański (lubskie)
Odpowiedz z cytatem
Statki zrypałyby SH Wink
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraAdres AIM
Kokoju


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 476
Skąd: nie wiem :P
Odpowiedz z cytatem
ale piktoriańskich (czy jakoś tak) wojowników na tych ''łódkach'' w kształcie łupinki orzecha zrobili Smile
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćAdres AIM
Przemas lr


Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 681
Skąd: 19°24'E 53°04'N
Odpowiedz z cytatem
Z wojsk chciałbym:
Lekka jazda - topornicy na koniach, koń, tarcza i topór i pancerz skórzany
Topornicy - chyba nie musza nic tłumaczyć? wymagania: tarcza, topór, pancerz skórzany
Żółdacy - napastnicy z toporem. (troszkę lepsi od wieśniaków w S2) wymagania: topór.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Co byście chcieli od Stronghold 3
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 2 z 2  

  
  
 Odpowiedz do tematu